Select Page

Invite to PNP Winter Criterium Series

by | Jul 13, 2012

image

2012 Subway Winter Criterium Series

Sunday 5th August at Alexander Road, Trentham

Sunday 12th August at Alexander Road, Trentham

Sunday 19th August at Trentham Military Camp,

Sunday 26th August at Alexander Road, Trentham

Junior and women’s winter criterium racing on closed road circuit for safe racing and great for spectators.

12:30 Registration opens

1:00 Racing commences

Race distance/lengths

Category/Age

Race Duration

Total race time

Race Start

Race end

U19 boys

30 min + 2 Laps

35min

1:00

1:35

U13 boys and girls

15 min + 2 laps

20 min

1:40

2:00

U19 girls and women’s

25 min + 2 Laps

30 min

2:05

2:35

U17 boys

25 min + 2 laps

30 min

2:40

3:14

U15 boys and girls

20 min + 2laps

25 min

3:05

3:30

U 17 Girls

25 min+ 2 laps

30 min

3:35

4:05

Presentations

10 min

4:15

 

Categories will be combined where fewer than 5 riders are in a single grade, and if the combining of grades will still allow for safe racing.

Points

Are gained on sprint laps for the first 3 places for that grade, and for the top 10 finishers on the final lap.

Prizes

Total points over the series are added up, with the top points winner boy and girl overall wining the series prize. Series medals will be given for the top 3 aces.

Spot prizes will be given at each race during the series.

Entries

send entries to juniors@pnp.org.nz, non-PNP members bring a signed entry form to registration.